15 tips til at få flere followers på Twitter

For de fleste kræver det en fokuseret, vedvarende indsats at skaffe followers til en Twitter-profil. Der er ikke een trylleformular, men mange taktiske greb, man kan foretage. Med mindre, selvfølgelig, man gør som forsikringsselskabet Esurance og trækker lod om halvanden million dollars mellem dem, der brugte hashtag #esurancesave30 efter superbowlfinalen. Et stunt der skaffede Esurance 261000 nye followers på få dage (den reelle værdi af den slags lette sociale medie-kalorier kan vi snakke om i et andet blogindlæg).

Realiteterne er, at det kræver en vis portion knofedt at opbygge netværk på Twitter. Hvordan man får followers er et af de oftest stillede spørgsmål på mine kurser.

Her kommer en liste over 15 måder at skaffe sig nye followers på Twitter. Mange af punkterne tager udgangspunkt i en grundlæggende kendt adfærd i netværket: Når du følger en profil på Twitter, er der en god chance for, at 1) vedkommende tjekker din profil, og 2) følger dig tilbage, hvis du ser interessant og relevant ud. Dét mulighedsfyldte “vindue” kan du udnytte ved at gå efter at finde og følge profiler, som du selv gerne vil følges af og opbygge netværk med.

Men lad mig tage hul på listen:

1. Din Twitterprofil skal udfyldes og skærpes.

Upload et godt profilbillede, et hvor man kan se dit ansigt, og vælg et godt, kort brugernavn. I bio-teksten fortæller du, hvem du er, og hvad du laver på Twitter. Husk, at din profil som oftest er udgangspunktet for andres vurdering af, om de vil følge dig. Tag et kritisk kig på din profil med de “briller”. Jeg har diskuteret den gode Twitter-profil her i et tidligere blogindlæg. OBS: Er du helt ny på Twitter, så sørg også for at have sendt nogle fornuftige tweets, inden du begynder at udsøge og følge profiler, som du håber også vil følge dig.

2. Overvej at formulere et twitterpitch

Hvad er dit unikke “salgsargument” for, hvorfor man skal følge dig? Mit eget lyder sådan her:

Hver uge deler jeg det bedste, jeg har læst eller afprøvet indenfor:
– Sociale medier for journalister
– Digital medieudvikling
– Tips og tools
Og jeg lærer noget hver dag af dem, jeg følger, så lad os netværke på Twitter.

Jeg bruger mit twitterpitch her på bloggens netværks-side samt på min medarbejderprofil på DMJX-websitet. Det kan helt sikkert gøres endnu bedre, og jeg ændrer også jævnligt i teksten. Forbavsende mange professionelle profiler undlader helt at fortælle potentielle followers, hvad man kan regne med at få, hvis  man klikker follow. Det er en uudnyttet mulighed.

SKAT har formueret et ret grundigt twitterpitch:

[box type=”note”]

Vi er på Twitter for at:

Yde service:

  • Hjælpe dig med at forstå regler, lovgivning og begreber
  • Sende tweets ud om, hvad der sker lige nu og her
  • Svare på dine generelle skattespørgsmål – men vi kan ikke sagsbehandle på Twitter (ring 72 22 18 18).

Brugerinvolvere:

  • Lære om, hvordan du opfatter SKAT
  • Involvere brugere i udviklingen af vores systemer.

Vi bruger Twitter til at sende budskaber ud, som er aktuelle og anvendelige for borgere og virksomheder. Vi skriver altid et navn, så du kan se, hvem du taler med.

Twitter handler om dialog. Derfor vil vi gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål til skattefaglige emner, ideer, konstruktiv kritik eller forbedringsforslag til vores administration af lovgivningen. Alle henvendelser bliver behandlet seriøst og videreformidlet i organisationen. Vi forbeholder os ret til ikke at deltage i samtaler uden dette formål.

[/box]

Godt gået af SKAT. Hvad er dit #twitterpitch?

3. Find ud af om nøglepersoner i dit netværk eller dit fag er på Twitter og følg dem

Søgefeltet på Twitter er ikke altid det bedste til at finde bestemte personer. Den mest effektive måde at finde ud af om en person er på Twitter er ofte en Google-søgning. Søg sådan her på Google: Margrethe Vestager Twitter – og personens Twitter-profil vil som regel være første hit.

4. Gå på jagt efter nøglepersoner i Twitter-lister

På alle profilsider på Twitter kan du både se, om den pågældende person/profil er med på nogle lister, og om han/hun selv har udgivet lister. Tematiserede lister er små guldminer i forhold til at finde interessante profiler på Twitter.

Se fx herunder på @kaaresorens profil, hvor du kan finde inspiration i hans sammensatte lister. Læg mærke til menupunkt Lists, som findes på alle Twitterprofiler:
Twitterlister på Kaare Sørensens profil

5. Find key influencers og interessante profiler på stærke hashtags

Et hashtag på Twitter er en samtale om et emne. Søg på Twitter.com efter et bestemt hashtag og gennemgå resultaterne med henblik på at spotte profiler, der har relevans for dig. Her er der virkelig hjælp at hente hos eksterne tjenester som fx den sociale søgemaskine Topsy.com eller Twitonomy.com– Begge steder kan du slå et hashtag op og få en automatisk analyse af brug og brugere. Herunder er indsat et screendump fra Twitonomy (billig betalt tjeneste) af de flittigste bidragydere til samtalen på det danske hashtag #skolechat:
screendump twitonomy
TIP: Gå på jagt i udbredte danske hashtags på Mark Benfeldt Kjærs Top 100 danske hahstags.

6. Find key influencers og interessante profiler på Wefollow.com

Wefollow.com kan man søge på emner og få ranglister over indflydelsesrige Twitterprofiler, oplistet efter Wefollow’s algoritme. Tjenesten er ikke så god til danske søgeord, men effektiv på engelsk. Søg fx på emner som Nigeria, renewables eller formula 1, og du får med det samme værdifulde kilder på Twitter.

7. Find profiler i et lokalområde

Det giver god mening at opbygge netværk på Twitter med folk, virksomheder og organisationer i ens eget lokalområde. En af metoderne til at finde og række ud til relevante aktører på Twitter i nærområdet er at overvåge tweets i en periode ved hjælp af geolokations-søgning. Brug fx tjenesten www.nearbytweets.com eller lav din egen geo-søgning på Twitter.com som vist herunder.
Obs 1: Man kan udelade det foranstående søgeord, som er sat ind her som eksempel.
Obs 2: Radius angives efter sidste komma (fra 100 meter til 2500 kilometer).
Geosøgning på Twitter

8. Dæk en begivenhed med livetweets

Byd ind med live-tweets under en begivenhed, som er vigtig for din målgruppe. Forbered dig (også med forberedte tweets) så du er parat til at levere en kvalitets-livedækning på Twitter. Sørg for at brug relevante hashtags og promover din indsats op til begivenheden. Håndteret og planlagt godt, så er dette en effektiv taktik for at skaffe nye followers,

9. Arranger Twitter-chats

Meld fx et fast tidspunkt ud hver uge, hvor du inviterer folk til at deltage i en times twitter-chat med fast hashtag. Meld ud hvad du:

  • Svarer på
  • Diskurerer
  • Videndeler
  • Demonstrerer
  • Samler op på

Hvis du kan løse et problem eller fylde et behov for nogen med chatten skal publikum nok komme og dit followertal vil stige for hver chat.

10. Skriv klummer eller gæsteblogindlæg

Tag en periode hvor du skriver klummer eller et gæsteblogindlæg med aktualitet og skarpe vinkler eller en høj nytteværdi. Sørg for at ramme din ønskede målgruppe – og for at eksponére din Twitter-konto.

11. Arranger en konkurrence

En konkurrence er et godt middel til at kickstarte promoveringen af en Twitter-konto. Man kan opfordre folk til at bruge et bestemt hashtag eller afholde fotokonkurencer. Husk at læse Twitters guidelines for konkurrencer!

12. Promoted accounts

Twitter har lanceret et produkt, som er skræddersyet til at skaffe nye followers – promoted accounts. Med en promoveret profil bliver profilen eksponeret bl.a. i feltet “Who to follow” til venstre på Twitter.com som illustreret herunder.
Google ChromeScreenSnapz021

13. Promover selv din Twitterprofil

Overvej at inkludere dit Twitter-handle i:
– udgående mails
– visitkort
– medarbejderprofil
Henvis også til Twitter fra andre onlineprofiler, hvis det giver mening i din samlede strategi.

14. Indarbejd Twitter i dine præsentationer

Når du holder oplæg, så inkluder dit Twitter-handle i bunden af dine slides. Formuler korte og centrale udsagn, som egner sig godt til tweets – sæt dem også gerne på slides.

15. Vær konsistent og tweet jævnligt

En inaktiv Twitter-profil tiltrækker nul followers. Du er nødt til at opretholde et minimums-flow af fx 3-5  tweets om ugen, hvis du vil tiltrække followers og bygge netværk på Twitter.

En læserkommentar som jeg er helt enig i:

Tip nummer 15,5: Skriv et blogindlæg om hvordan man får flere followers på Twitter 🙂

Nej, det var selvfølgelig bare for sjov. Men herunder er mine seneste tweets – se om det giver mening for dig at følge, så vil jeg gøre det samme 🙂


2 kommentarer til “15 tips til at få flere followers på Twitter”

Der er lukket for kommentarer.

Scroll til toppen