Har du brug for at lære Twitter? Nu er et godt tidspunkt 👍

Twitterkursus: Følg Kristian Strøbechs Twitterskole over 3 webinarer.

Når der sker vigtige ting i verden, er Twitter tæt på at være uundværligt som videns- og nyhedsnetværk. Det er coronakrisen et godt eksempel på. Kurset handler ikke om krisen, men undervejs vises der coronakrise-relaterede eksempler på filtrering og kildesøgning – metoder, som er lette at overføre til andre faglige sammenhænge. Kurset er sammensat, så det fint kan fungere også efter den globale krise.

Hvorfor gratis? Jeg har gennem årene introduceret rigtig mange mennesker og organisationer til Twitter, og oplevelsen er altid den samme: Folk bliver overraskede over Twitters muligheder og den rigdom af indhold, man kan finde på Twitter. Jeg anser Twitter – på godt og ondt – for en uundværlig platform til udveksling af viden i realtid, og jeg håber med dette kursus at bidrage til, at flere får glæde af Twitter.
Mvh Kristian Strøbech

Kurset er åbent for alle, der er ingen tilmelding og ingen sporing. Kurset må gerne embeddes. Længere nede kan du læse mere om kursets målgruppe og indhold samt nogle praktiske informationer.

OBS: Nu hvor kurset er afviklet, finder du kurset i en optimeret og nedredigeret version her: Twitter-kursus.dk, stadig frit tilgængeligt.

Her er links til de tre oprindelige kursus-episoder på YouTube:

Episode 1
Vi ser på nogle af Twitters superkræfter
Lav en god profil
Find og lyt til relevante kilder
Find samtaler og netværk
Gå til episode 1 på YouTube.

Episode 2
Mere interessent- og kildesøgning
I dybden med lister og søgning
Lav det gode indhold
Tweets med tekst og billeder
Gå til episode 2 på YouTube.

Episode 3
Din personlige strategi
Sådan får du følgere
Trolde og spammere
Den gode opsætning på mobil og computer
Gå til episode 3 på YouTube.

Kender du andre, der ville have glæde af kurset, så giv dem endelig et praj og et link: https://techhytten.dk/twitterskole

Beskrivelse af kursets indhold – hvorfor, for hvem og hvordan:

HVORFOR: Alle de Twitter-brugere, jeg kender, har gennemgået de her faser:

Kursets mål er enkelt: Jeg vil forsøge at gøre det nemt for deltagerne at skyde genvej til fase 4, hvor både det nyttige og det sjove begynder 🙂

Det får jeg selv ud af Twitter:

  • Fagspecifikke nyheder og videndeling: Twitter er en guldgrube af indhold og videndeling indenfor mange faglige emner. For mit eget vedkommende holder jeg mig opdateret via Twitter indenfor: digital formidling, sociale medier, nytænkning af journalistik, teknologi og mennesker, klimaforandringer med særligt fokus på kulstof-negative teknologier fx træplantning. Findes det i verden, så findes det også på Twitter! Hvis ikke i Danmark, så i udlandet.
  • Coronavirus-krisen: Twitter et uundværligt supplement til mit nyhedsforbrug under krisen. Udover nyheder får jeg meget ud af at følge med i, hvad folk oplever, tænker og deler i Danmark og andre steder på kloden. Desuden hjælper vi hinanden på Twitter og løser problemer sammen under krisen, fx i forhold til fjernundervisning og hjemmearbejde. Modsat den generelle opfattelse oplever jeg ikke rygter og fake news som et dominerende problem. Det vil jeg selvfølgelig også snakke om på onlinekurset.
  • Internationale nyheder: Som gammel udlandsreporter holder jeg af at følge interessante internationale kilder, gerne ud i de mindre dækkede hjørner af kloden.
  • Fagpolitiske diskussioner: Her er det relevant og nødvendigt at følge med på Twitter for mange brancher og sektorer.
  • Helpline: Twitter er always on. Der er altid nogen at spørge om hjælp.
  • Adspredelse og interesse: Mit feed er også blandet op med sport, mad, historiske perspektiver, rumfart, celebs, sjove profiler og nørdede stemmer.

Ovenstående er vinklet efter mine præferencer. Det er min erfaring, at de fleste ret nemt finder nyttigt indhold og netværk uanset branche, faglighed, forsknings- eller vidensdomæne.

MÅLGRUPPE: Jeg har tilrettelagt kurset med arbejdsmæssig nytteværdi før øje, men ikke med fokus på særlige faggrupper. Alle kan være med.

NIVEAU: For begyndere – og du kommer på ekspertniveau på nogle områder, jeg har udvalgt.

FORBEREDELSE: Hvis du er helt ny på Twitter, kan du sikkert inden kurset have glæde af at få oprettet en profil. Denne lille guide hjælper dig med at komme godt igennem oprettelsen af en profil.

Din arbejdsplads er velkommen til at indlejre sessionerne på hjemmeside eller intranet.

OBS! EMBED-TILLADELSE:
Alle, også kommercielle, er velkomne til at embedde og promovere Twitterskolens sessioner i egne digitale kanaler mod behørig kreditering. Jeg laver ikke reklame eller promotions af nogen form undervejs.

Om Kristian Strøbech:
Jeg har undervist i Twitter i mange år i Danmark og rundt omkring i Europa.

I Danmark har jeg undervist, trænet og rådgivet journalister og redaktører fra næsten alle danske mediehuse i strategisk og professionel brug af sociale medier. Desuden ledere, kommunikationsfolk og vidensarbejdere fra organisationer, styrelser, kommuner, universiteter, undervisningsinstitutioner og private virksomheder.

Jeg er uddannet journalist og arbejdede den første halvdel af min karriere som journalist og redaktør TV 2 Nyhederne. I de sidste mange år har jeg dels uddannet journaliststuderende på DMJX og SDU i digitale, mobile og sociale medier og dels rådgivet og trænet europæiske journalister, redaktører og kommunikationsfolk (CV og karriere på LinkedIn).

Jeg kombinerer mit selvstændige arbejde med en halvtidsstilling ved Mediernes Forsknings- og Innovationscenter på SDU under Center for Journalistik.

Konkrete kurser og aktuelle aktiviteter: Læs mere på Strobech.net.

Kontakt Kristian i Techhytten:
Telefon: +4520460440
Email: kris@techhytten.dk
Her ligger Techhytten: Rodelundvej 2K, 8680 Ry

Scroll til toppen