Har du brug for at lære Twitter godt at kende?

Kom ordentlig i gang med Twitter igennem 4 online-lektioner.

Jeg har gennem årene introduceret en masse mennesker og organisationer til Twitter, og oplevelsen er næsten altid den samme: Folk bliver overraskede over Twitters muligheder og den rigdom af indhold, man kan finde på Twitter, når man graver lidt dybere end det mest populære mainstream-indhold på platformen.

Twitter er en effektiv platform til udveksling af viden, og jeg vil gerne bidrage til, at flere kommer med på vognen. Derfor laver jeg med jævne mellemrum gratis onlinekurser, den seneste runde var i marts 2020, lige da coronakrisen havde ramt verden.

Kurset kørte live på YouTube over nogle dage, og efterfølgende redigerede jeg sessionerne ned til 4 lektioner, som du kan se, når det passer dig uden tilmelding eller registrering.

Her ligger kurset:
https://twitter-kursus.dk.
Kender du andre, der ville have glæde af kurset, så giv dem endelig et praj.

Beskrivelse af kursets indhold – hvorfor, for hvem og hvordan:

KURSETS MÅL: Alle de Twitter-brugere, jeg kender, har gennemgået de her faser:

Kursets mål er enkelt: Jeg vil forsøge at gøre det nemt for deltagerne at skyde genvej til fase 4, hvor både det nyttige og det sjove begynder 🙂

Det får jeg selv ud af Twitter:

  • Fagspecifikke nyheder og videndeling: Twitter er en guldgrube af indhold og videndeling indenfor mange faglige emner. For mit eget vedkommende holder jeg mig opdateret via Twitter indenfor: digital formidling, sociale medier, nytænkning af journalistik, teknologi og mennesker, klimaforandringer med særligt fokus på kulstof-negative teknologier fx træplantning. Findes det i verden, så findes det også på Twitter! Hvis ikke i Danmark, så i udlandet.
  • Coronavirus-krisen: Twitter et uundværligt supplement til mit nyhedsforbrug under krisen. Udover danske nyheder får jeg meget ud af at følge med i, hvad folk oplever, tænker og deler andre steder på kloden.
  • Internationale nyheder: Som gammel udlandsreporter holder jeg af at følge interessante internationale kilder, gerne ud i de mindre dækkede hjørner af kloden, og her er det altid muligt at finde gode kilder på Twitter.
  • Fagpolitiske diskussioner: Flere og flere oplever, at det er relevant og nødvendigt at følge med på Twitter for at følge branchenyheder og faglige debatter.
  • Helpline: Twitter er always on. Der er altid nogen at spørge om hjælp.
  • Adspredelse og interesse: Mit feed er også blandet op med sport, mad, historiske perspektiver, rumfart, celebs, sjove profiler og forskellige nørdede stemmer.

MÅLGRUPPE: Jeg har tilrettelagt kurset med arbejdsmæssig nytteværdi før øje, men ikke med fokus på særlige faggrupper. Alle kan være med.

NIVEAU: For begyndere – og jeg går op på ekspertniveau på udvalgte områder.

FORBEREDELSE: Hvis du er helt ny på Twitter, kan du sikkert inden kurset have glæde af at få oprettet en profil. Denne lille guide hjælper dig med at komme godt igennem oprettelsen af en profil.

Om Kristian Strøbech:
Jeg har trænet og undervist medie- og kommunikationsfolk i Twitter i mange år.

Jeg er uddannet journalist og arbejdede den første halvdel af min karriere som journalist og redaktør TV 2 Nyhederne.

I de sidste mange år har jeg dels uddannet journaliststuderende på DMJX og SDU i digitale, mobile og sociale medier og dels rådgivet og trænet europæiske journalister, redaktører og kommunikationsfolk.

Idag arbejder jeg som kommunikationschef i Stiesdal A/S.

Scroll til toppen